МОЗ закупило ноутбуки для закладів охорони здоров’я, які проводять щеплення від COVID-19


Заклади охорони здоров'я, що проводять вакцинацію українців від COVID-19, отримають нові ноутбуки.

Міністерство охорони здоров‘я сьогодні відвантажило зі складу 372 нових ноутбуки та оптичні мишки. Техніка поїхала до всіх регіонів України. Про це повідомила заступниця міністра охорони здоров’я України Марія Карчевич, повідомляє Управління охорони здоров'я Івано-Франківської міської ради.

“Міністерство закупило нову техніку, щоб полегшити роботу наших лікарів. На сьогодні медичні записи про пацієнтів вносяться до електронної системи охорони здоров'я. Тому забезпеченість портативними комп’ютерами – це необхідність, в якій ми намагаємося допомогти”, – відзначила Марія Карчевич.

Слід зазначити, що зараз понад 5000 закладів охорони здоров’я працюють в електронній системі охорони здоров’я. До ЕСОЗ внесено уже понад 523 мільйони електронних медичних записів. Цей показник включає візити, діагнози, призначення та висновки про пацієнта. Загалом системою користуються понад 32 мільйони українців, які обрали свого сімейного лікаря.

Сукупно за ініціативи Міністерства охорони здоров’я України від початку вакцинальної кампанії від COVID-19 уже закуплено 597 ноутбуків та оптичних мишок для закладів охорони здоров’я за кошти спільного зі Світовим банком проєкту «Поліпшення охорони здоров'я на службі у людей».

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!