МВФ СХВАЛИВ ВИДІЛЕННЯ УКРАЇНІ $17 МЛРД


Виконавча рада Міжнародного валютного фонду (МВФ) схвалила дворічну кредитну Угоду stand-by для України в розмірі $17,01 млрд.

Про це йдеться в повідомленні МВФ.

"Схвалення програми "стенд- бай" дозволяє негайно надати 2,058 млрд СПЗ (близько 3,190 млрд дол США), з 1,290 млрд СПЗ (близько 2 млрд дол США ) бюджетної підтримки", - сказано в заяві фонду.

У ній наголошується, що друга і третя виплати залежатимуть від даних двомісячних оглядів за критеріями ефективності, в той час як інша частина програмного періоду підлягатиме стандартному щоквартальному моніторингу.

"Економічна програма влади за підтримки Фонду спрямована на відновлення макроекономічної стабільності, зміцнення економічного управління та прозорості, а також відновлення та сталого економічного зростання при одночасному захисті найбільш вразливих верств населення", - наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, що згідно із заявою міністра фінансів України Олександра Шлапака, перший транш від МВФ в рамках кредитної програми може надійти вже 5-8 травня, у тому числі близько 1 млрд дол буде направлено в резерви НБУ, 2 млрд - на покриття дефіциту держбюджету.

Українська правда