Минулої доби сепаратисти стріляли по позиціях ЗСУ понад 60 разів


У прес-центрі штабу АТО повідомляють, що за минулу добу на Донбасі підтримувані Росією сепаратисти здійснили 64 обстріли позицій Збройних сил України.

Про це йдеться в повідомленні штабу на сторінці у Facebook. Найбільше, 38 обстрілів, було на маріупольському напрямку.

«Під вогонь із забороненої Мінськими угодами 152-міліметрової артилерії потрапили українські опорні пункти в Мар’їнці та Красногорівці. Також, в Красногорівці ворог застосував 122-міліметрові самохідні установки. З 120-міліметрових мінометів ворог бив по Широкиному та Мар’їнці. Міномети калібру 82 міліметри супротивник використав у Водяному, Лебединському та Березовому», – йдеться в повідомленні.

Також, за даними штабу, під обстріли сепаратистів потрапили населені пункти Авдіївка, Новоселівка Друга, Опитне, Зайцеве, Новоолександрівка, Станиця Луганська та Новозванівка. Інформації про постраждалих в результаті обстрілів українських військових на цей час немає.

В угрупованнях «ДНР» та «ЛНР», які заявляли про обстріли з боку ЗСУ напередодні, станом на 7:00 ранку п’ятниці не вказують, як минула ніч на підконтрольних їм територіях.

Від кінця квітня мав би діяти режим припинення вогню на Донбасі, про що домовилися учасники Тристоронньої контактної групи. Проте обстріли на Донбасі тривають, а сторони конфлікту звинувачують одна одну у порушенні режиму тиші.