На Артполі іванофранківців запрошують плести килими з футболок і жити в індіанських хатах


В Івано-Франківську організатори традиційного мистецького заходу "Артполе" в Унежі, що відбудеться 8-12 липня, розповіли про новинки і сюрпризи дійства.

Перш за все, "Артполе" - більше не фестиваль, а міжнародна творча лабораторія. Так заявили організатори події, повідомляє кореспондент "Бліц-Інфо". Вони пояснили це тим, що всі проекти, презентовані на "Артполі", створюються спеціально для цього дійства, йдеться про справжній лабораторний проект.

Цьогорічна мистецька програма різноманітна: арт-об'єкти, перформанси, мультимедійне шоу від Андруховича, майстер-класи, зокрема презентація одного з найкращих кримсько-татарських гончарів, художнє мистецтво (традиційний напрямок ленд-арт), майстерня пісні, сучасний танець.

Окремо варто виділити дві інтерактивні дискусії просто неба про Крим і Донбас: як останні історичні процеси вплинули на мистецтво.

З 8 по 10 липня на малій сцені показуватимуть кіно. Гості "Артполя" переглянуть добірки з міжнародного конкурсу відеопоезії CYCLOP, стрічки з міжнародного фестивалю про права людини Docudays.UA та найкращі короткометражки з незалежного об'єднання кінематографістів, режисерів і операторів Вавилон"13.

Варто зазначити, що відбудеться режисерське представлення двох фільмів: "Бальзам" - на кримсько-татарську тему і "Вівчарі" - картина, що знімалася у Карпатах.

Організатори наголосили на дитячій програмі. Малечу чекають розваги в тіпі - традиційному житлі американських індіанців. Також відбуватиметься екореалізація непотрібного одягу: діти плестимуть килимки з порізаних футболок.

Цьогоріч "Артполе" не має жодного комерційного партнера. Квитки можна придбати на квиткових порталах. Вартість перебування протягом цілого фестивалю коштує 220 грн, а два останні дні - 120 грн. Дітям до 12 років вхід безкоштовний.

Організатори також попросили, аби охочі потрапити на мистецький захід подбали про квитки заздалегідь, оскільки це полегшить підготовку до свята.