На Богородчанщині відбудеться архієпархіальна проща родин


Наступної суботи, 3 червня, у Відпустовому центрі священномученика Симеона Лукача, що у с. Старуня, проведуть Архієпархіальну прощу родин, яку очолить Владика Микола Семенишин, Єпископ-помічник Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ.

Про це інформує Департамент інформації Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ з посиланням на фейсбук-сторінку Відпустового центру Симеона Лукача.

У Старуні повсякчас лунають молитви за мир в Україні, а також усі українські родини. Як відомо, каплиця на вершині старунської гори названа на честь Пресвятої Родини, яка є ідеальним взірцем кожної християнської сім’ї.

На одній з таких прощ Митрополит Володимир Війтишин наголосив на тому, що саме це взірцеве подружжя Святого Йосифа обручника і Марії сьогодні ставить Церква Свята перед наші очі, щоб пригадати нам про Божий задум щодо християнської родини:

«Ми повинні пам’ятати, що святий подружній зв’язок установив сам Господь Бог, а Спаситель Ісус підніс її до гідності Святої таїни Нового Завіту. Тому подружжя – це річ свята».

У Відпустовому центрі запрошують всі охочі родини взяти участь у прощі, щоб у спільності молитись за єдність у подружжі, за добрі стосунки між батьками та дітьми, за мир – як у наших серцях, так і у цілій країні.

Програма розпочнеться з молебню до блаженного свщмч. Симеона та з освячення води на джерелі Матері Божої Неустанної Помочі.

Далі буде спільний похід до Хреста та молитва на вервиці. Після цього разом спрямуємо молитви за наші сімʼї, благословляючи усіх мощами священномученика.

Кульмінаційним моментом стане Архієрейська Божественна Літургія, яку очолить Владика Микола у співслужінні чисельно зібраних душпастирів.

І на завершення усім подружнім парам, які в цьому році святкують свої ювілеї спільного життя, уділять чин благословення.

Департамент інформації Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ



Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!