На Буковині чоловік перевдягнувся у прикордонника, щоб допомагати ухилянтам


За процесуального керівництва Чернівецької окружної прокуратури громадянину повідомлено про підозру за фактом організації незаконного переправлення військовозобов’язаних через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, житель прикордоння налагодив незаконну схему одержання прибутку від переправлення чоловіків призовного віку поза пунктами пропуску через держкордон. За 6000 доларів США організував незаконне переправлення до Румунії двох чоловіків, яким заборонено покидати територію України, інформує Офіс Генерального прокурора.

Разом зі спільником, особу якого слідство встановлює, забезпечив їхній трансфер до лінії розмежування держкордону, надалі особисто супроводжував осіб до обраного місця перетину.

Як прикриття чоловік використовував форму з розпізнавальними знаками ДПС.

Його викрили прикордонники поблизу огорожі на кордоні з Румунією, де підозрюваний консультував чоловіків, як потрапити на іншу сторону кордону.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Нацполіції за оперативного супроводу головного оперативно-розшукового відділу 31 прикордонного загону.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!