На Донбасі бойовики вербують до своїх лав школярів та підлітків


Проросійські бойовики на Донбасі вербують до своїх лав школярів та підлітків. При цьому, така вербовка відбувається публічно, а відео з підлітками-терористами викладається в Інтернеті.
На відео під назвою «Молоді герої Новоросії», яке розмістили в YouTube 2 серпня, 15-річний хлопчик зізнається, що його до лав бойовиків привів батько, а інші підлітки розповідають, що на війну їх завербував тренер з якогось військово-патріотичного клубу, передає Zaxid.net з посиланням на видання «Сиргис-Информ».
 
«Він запропонував нам, і ми не відмовилися», - розповіли на камеру підлітки в масках.
 
Автор репортажу задається питанням навіщо бойовикам, в рядах яких воюють підготовлені російські найманці з військовим досвідом, знадобилося озброювати необстріляних школярів і припускає, що терористам більше застрелені українськими військовими підлітки, які можуть стати справжнім подарунком для російського ТБ.
 
Факт залучення до бойових дій дітей, не тільки викликає очевидні асоціації з «Гітлерюгендом», а ще більше ріднить Донбас з країнами третього світу, де підлітків також із задоволенням використовують на війні. Так, у 2012 році диктатор з Демократичної Республіки Конго Томас Лубанга був засуджений Міжнародним кримінальним судом до 14 років позбавлення волі за вербування та використання дітей-солдатів в повстанської армії у 2002 - 2003 роках.