На Донеччині "покращення" за 10 місяців ліквідувало майже 80 тис. робочих місць


За 10 місяців 2013 року на Донеччині ліквідовано майже 80 тисяч робочих місць: більшість з них - у важкій промисловості.

Про це на зустрічі з представниками закордонних дипломатичних місій заявив голова Донецької ОДА Андрій Шишацький, пише Остров.

«У Донецькій області до жовтня скорочення робочих місць - 78 тисяч. Враховуючи, що всього таких робочих місць близько 1 мільйона 800 тисяч, то це немало. В основному скорочення - у важкій промисловості», - розповів Шишацький.

За його словами, водночас зниження обсягів реалізованої промислової продукції у Донецькій області за підсумками року становитиме приблизно 6,5%. При цьому в реалізації сільгосппродукції навпаки, спостерігається зростання в 4%.

Як повідомлялось, у лютому на малій батьківщині Віктора Януковича у Єнакієвому,  виділені на створення нових робочих місць бюджетні кошти в еквіваленті 5 млн. грн.. посадовці одного з підприємств викрали та вивели закордон.

Нагадаємо, минуло кого року перед парламентськими виборами Янукович запропонував чотири нових соціальних ініціативи, серед яких, зокрема, "сприяння ефективній зайнятості та створення робочих місць".

"Працездатні особи мають повною мірою забезпечувати потреби себе та сім'ї… завдання робочих місць не треба розуміти як самоціль, а як засіб реалізації масштабної стратегії модернізації".

За його словами, робочі місця треба створювати в галузях, які нададуть "максимальний ефект", а "пріоритет у створення робочих місць треба віддати національному бізнесу" та задовольняти потреби зростаючої кількості пенсіонерів.