На Франківщині "дорожники" ремонтуватимуть дороги за кошти транспротного збору


В Косові відбулася спільна нарада за участі керівників Служби автомобільних доріг в Івано-Франківській області, ДП "Івано-Франківський облавтодор" та місцевих представників органів державної влади стосовно незадовільного стану автомобільних доріг загального користування в Косівському районі та пошуку шляхів вирішення даної проблеми.

Начальник Служби автодоріг Юрій Чорнописький доповів про стан фінансування дорожньої галузі на 2014 р., зокрема по Косівському району. І запропонував максимально використати кошти транспортного збору по сільських, селищних, міської ради (як залишки минулих років так і цьогорічні) для ремонту доріг як загального користування так і комунальних.  Також напряму укладати договори з філією "Косівський райавтодор" по ремонту доріг за рахунок субвенції з державного бюджету, при цьому громада району може самостійно контролювати хід та якість виконання робіт (фото-, відеофіксація тощо).

Юрій Зіновійович наголосив, що за сприяння Івано-Франківської облдержадміністрації ГУ ДКСУ в Івано-Франківській області допоможе профінансувати виконані роботи, оскільки в цьому напрямку вже є плідна співпраця по виплаті заборгованості за виконані роботи, в тому числі по філії "Косівський райавтодор".

Керівництво Косівського району погодилось з такою пропозицією та додатково розробило спільну програму фінансування ремонту доріг загального користування і на наступній сесії Косівської районної ради винесе її на затвердження.