На Франківщині "дружинників" навчали надавати медичну допомогу


У військово-патріотичному центрі «Воїн-патріот», що на Прикарпаті відбулось навчання підрозділів народної дружини навикам надання невідкладної медичної допомоги.

10 квітня 2014 року відбулось навчання громадян, які готуються до несення варти у підрозділах народної дружини основам надання невідкладної медичної допомоги.

Навчання відбувалось за активної участі тренерів-інструкторів Товариства Червоного Хреста в області, заступника голови  Товариства Червоного Хреста в області  Я.Джигіти, заступника керівника медичного сектора Ради оборони області Н.Слюсаренка.

Протягом дня проводились не тільки теоретичні лекції, але й відпрацьовувались практичні навички надання штучного дихання, масажу серця, накладання пов'язок, зупинки кровотеч, тощо.

Всього навчання з основ порятунку життя та надання першої медичної допомоги для немедичних працівників пройшли 17 осіб військово-патріотичного центру «Воїн-патріот».

Довідково:

Графік курсів для навчання немедичних працівників та широких верств населення з основ надання першої (невідкладної) медичної допомоги при загрозливих для життя та здоров'я станах затверджується керівником Товариства Червоного Хреста в області, коли остаточно сформовані групи (15-20 осіб).

Контактна інформація:

Адреса: вул. Василіянок, 6,

м. Івано-Франківськ, 76000

Тел: (0342) 75-28-37

E-mail: redcrossif@rambler.ru

Голова: Старченко Валерій Васильович