На Франківщині виявлили громадянина рф з санкційного списку РНБО


Працівники підрозділу організації запобігання нелегальній міграції, реадмісії та видворення УДМС в Івано-Франківській області у взаємодії з оперативниками поліції виявили 46-річного громадянина рф, який перебував на території України з порушенням міграційного законодавства.

Щодо іноземця складено протокол про адміністративне правопорушення у зв’язку з вчиненням ним правопорушення, передбаченого ч.1 статті 203 КУпАП.

Крім того, УДМС в області звернулося до суду з позовною вимогою про затримання чоловіка з метою його ідентифікації з поміщенням строком на 6 місяців до пункту тимчасового перебування іноземців з неврегульованим статусом. Суд задовольнив вимоги міграційників у повному обсязі, відтак особу, яка не має правових підстав для перебування на території України, поміщено у спеціалізований заклад для тимчасового перебування іноземців.

Як уже з’ясовано, цей громадянин рф є обвинуваченим у вчиненні низки злочинів насильницького та майнового характеру на території України і, за інформацією правоохоронців, вважається суб’єктом злочинного впливу, а його подальше перебування в Україні може мати негативний вплив на публічний порядок і загрожувати інтересам забезпечення національної безпеки України, тим паче в умовах збройної агресії рф.

Уродженець рф в’їхав до нашої країни наприкінці 2017 року, отримав посвідку на тимчасове проживання в Україні на підставі шлюбу з громадянкою України. У визначений час ця особа не виїхала з України, проживала в одному з регіонів України з недійсним паспортом і не маючи жодних правових підстав для легального перебування на території України. Понад те, прізвище 46-річного росіянина внесено до переліку осіб, щодо яких передбачено застосування спеціальних санкцій на підставі рішення РНБО "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)».

Надалі працівники міграційної служби у межах своїх повноважень звертатимуться до суду з позовною вимогою про примусове видворення росіянина з України.

З початку року на території Івано-Франківської області працівники міграційної служби виявили загалом 92 іноземців з неврегульованим статусом (нелегальних мігрантів).

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!