На Харківщині чоловіка позбавили волі строком на 5 років за пропаганду сепаратизму


За посягання на територіальну цілісність і недоторканність України вироком Куп’янського міськрайонного суду Харківської області до кримінальної відповідальності притягнуто 53-річного громадянина України

Про це Еспресо.TV повідомили у прес-службі СБУ.

16 червня ц.р. правоохоронці затримали зловмисника «на гарячому», коли той завантажив у багажник власного автомобіля щойно отриману поштою із Донецька партію із 1000 примірників газети «Новороссия». Під час обшуку в помешканні затриманого було виявлено іншу друковану продукцію відповідного змісту.

Згідно з висновками експертизи вилучені у зловмисника матеріали містили публічні та прямі заклики до вчинення умисних дій з метою зміни меж території кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України. Серед іншого агітки закликали вступати до народного ополчення Донбасу.

У ході досудового розслідування слідчі регіонального органу СБУ встановили, що зловмисник мав намір розповсюджувати друковану продукцію з протиправними закликами серед мешканців Харківщини.

Суд визнав громадянина винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.15, ч.2 ст.110 Кримінального кодексу України та призначив йому покарання у вигляді 5 років позбавлення волі, із звільненням від відбування покарання з випробуванням з іспитовим строком 3 роки.