На Івано-Франківщині 45 учасників АТО та 8 родичів героїв Майдану отримають земельні ділянки


Головне управління Держземагентства в Івано-Франківській області видало 4 накази про надання учасникам АТО дозволу на розроблення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок для ведення садівництва.

Також до органів місцевого самоврядування області надійшло 41 клопотання щодо надання земельних ділянок учасникам АТО.

З них: 9 клопотань у Косівському районі, 2 – у Долинському, по одному – у Верховинському і Тлумацькому районах. Також 27 заяв надійшло з Яремчанської міської ради і 1 – з Івано-Франківської міськради. Із цієї кількості клопотань органи місцевого самоврядування прийняли 3 рішення  про надання дозволу на розроблення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок: 2 на площу 0,27 га – для будівництва житлового будинку, господарських будівель і споруд та 1 на площу 2 га – для ведення особистого селянського господарства.

Для виділення земельних наділів особам, які втратили близьких під час подій на Майдані, головне управління Держземагентства в області прийняло 2 накази про надання дозволу на розроблення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок на площу 2,2 га та 1 наказ про затвердження проекту відведення на площу 2 гектари.

Крім того, 6 громадян звернулися до Поляницької сільської ради Яремчанської міської ради із клопотанням про надання земельних ділянок, пише Урядовий портал.