На Івано-Франківщині ледь не втопились троє підлітків


Івано-Франківська область: працівники Галицької водолазно-рятувальної станції врятували життя трьох підлітків

Із Дністром жартувати не слід, особливо після рясних дощів напередодні, коли він повноводий та лютий. У цьому 7-го червня переконалися троє галицьких підлітків. Вони вирішили подолати вплав одну із найбільших рік Прикарпаття в районі старого пішохідного мосту у Галичі. Минулого року цей «подвиг» вдався, тож цьогоріч юнаки вирішили випробувати удачу вдруге.

На жаль, не так сталось, як гадалося. Долаючи могутню ріку, котра у тому місці після дощів розлилася ледь не на чотириста метрів, хлопці потрапили на занадто швидку течію. Одному вдалося вхопитися за опору моста та вибратися на неї, а інших підхопило бистриною.

На щастя, усе помітили рятувальники Галицької рятувально-водолазної станції. Один із них миттю кинувся у воду на допомогу дітям, а ще двоє наздогнали їх на човні. Переляканих плавців доставили на берег. Медичної допомоги ані один із «героїв» не потребував. Натомість рятувальники провели із ними профілактичну роботу щодо дотримання правил поводження на воді.

Сподіваємося, що цей випадок стане добрим уроком для 13-літнього, 14-літнього та 15-річного хлопчаків. Принаймі двоє з них не стали жертвами Дністра лише завдяки вчасному втручанню галицьких водолазів, а Дністер вкотре підтвердив свою репутацію однієї із найноровливіших рік Прикарпаття.

До речі, з початку року на водоймах нашої області уже врятовано життя шести осіб.