На Івано-Франківщині з початку року вилучено понад 300 одиниць грального обладнання


Незважаючи на те, що гральний бізнес поза законом з 2009 року, прикарпатські правоохоронні органи регулярно викривають його нові осередки.

Як повідомили кореспонденту «Бліц-Інфо» у прес-службі прокуратури в Івано-Франківській області, для оперативного виявлення осередків грального бізнесу прокуратурою області постійно діє група, до складу якої, крім працівників прокуратури, входять представники міліції, податкової та Служби безпеки України.

«Цьогоріч правоохоронці вже зареєстрували 70 кримінальних проваджень через заняття гральним бізнесом. Незаконні заклади закрито, а всі ігрові автомати та комп’ютери, через які здійснювалась азартні ігри, вилучено та конфісковано під час досудового розслідування. Загалом, це понад 300 одиниць грального обладнання на загальну суму близько 1 мільйона гривень», - зазначають у прес-службі.

За інформацією прокуратури, найчастіше злочинці маскують свою діяльність під Інтернет-кафе, букмекерські контори чи навіть більярдні клуби. Підпільні гральні заклади були виявленні практично в кожному районі області, а найбільше їх викрито в Івано-Франківську, Коломиї та Долині.