На Івано-Франківщині успішно працює урядова програма «єРобота»


Власна справа - це один із проєктів у рамках урядової програми єРобота. За цією програмою можна отримати мікрогрант на старт або розвиток бізнесу від 50 до 250 тис грн.

І це найбільш популярний напрямок допомоги серед підприємців Івано-Франківської області. Отримати мікрогрант можуть як діючі підприємці, так і люди, що не мають досвіду підприємницької діяльності. До прикладу, вже 8 осіб у цьому році отримали позитивні рішення згідно даної програми.

Служба зайнятості постійно співпрацює з одержувачами мікрогрантів, які отримали їх торік та здійснює супровід з метою надання їм практичної та методичної допомоги.

З цією метою 22 березня 2023 року за сприяння Івано-Франківської філії Івано-Франківського обласного центру зайнятості відбувся інформаційний семінар на тему «Легалізація трудових відносин, детінізація заробітної плати та відповідальність за недотримання вимог законодавства про працю» для роботодавців, які отримали мікрогрант на створення або розвиток власного бізнесу, за участю соціальних партнерів служби зайнятості.

Відкрив захід директор Івано-Франківського обласного центру зайнятості Василь Цимбалюк, який наголосив на важливості співпраці служби зайнятості з роботодавцями та зазначив, що державна програма «єРобота» успішно працює у нашій області.

Тетяна Захар, в.о. директора Івано-Франківської філії Івано-Франківського обласного центру зайнятості, ознайомила роботодавців із ситуацією на місцевому ринку праці, видами соціальних послуг, які надає служба зайнятості.

Під час заходу представники управління інспекційної діяльності в Івано-Франківській області, управління ДПС в Івано-Франківській області та управління праці виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради поінформували роботодавців про дотримання закону щодо легалізації трудових відносин, заробітної плати та відповідальності за порушення законодавства про працю, про систему податкового права та про переваги легальної зайнятості, ведення соціально відповідального бізнесу і детінізації трудових відносин.

Нагадуємо, що Івано-Франківський обласний центр зайнятості щоденно надає консультації у телеграм-каналі https://t.me/DCZ_IF та щовівторка о 10:00 год проводить онлайн-консультування щодо отримання мікрогрантів, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 21.06.22 №738 «Деякі питання надання грантів бізнесу» https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/39-2023-%D0%BF#Text

Для бажаючих взяти участь у онлайн-консультуванні потрібно попередньо заповнити анкету учасника https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScqPmEF4qEBXeoMP5tD90q9KW7ZL1D3uEOepXBZqdeGMnHBVw/viewform?usp=sf_link

Для участі в онлайн-зустрічі переходьте за посиланням https://us05web.zoom.us/j/5820263441?pwd=MkNRM2pmRXhFQTJ5c1Q0c1UrYjBCUT09

Ідентифікатор конференції: 5820263441. Код доступу: 12345678.

Консультації з питань отримання мікрогранту на створення або розвиток власної справи ви також можете отримати, зателефонувавши на номер телефону гарячої лінії обласної служби зайнятості – 066-655-40-33.

Звертайтеся. Ми завжди раді вам допомогти!

Відділ організаційно-інформаційної роботи

Івано-Франківського обласного

центру зайнятості

вул. Деповська, 89 а,

м. Івано-Франківськ,

76002

(0342) 755614

(066) 3711836

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!