На Львівській залізниці відбувся XI міжнародний турнір пам’яті Героя України Георгія Кірпи


На Закарпатті відбулися уже традиційні щорічні змагання з шахів, міні-футболу та швидких нардів – турнір пам’яті Георгія Кірпи. У спортивних змаганнях узяли участь команди підприємств Львівської залізниці, Укрзалізниці, Одеської та Південно-Західної залізниць, місцевих організацій та установ, а також команди зі Словаччини, Австрії та Румунії.

Традиційно розпочалися змагання з урочистостей на вокзалі станції Ужгород. Тут же відбувалися і змагання з шахів, у яких взяли участь 73 учасники, серед яких два міжнародні майстри, один майстер ФІДЕ та 21 кандидат у майстри спорту. Загалом, окрім шахістів зі Львівської магістралі, за перемогу змагалися гравці з 13 районів Закарпаття, 4 міст обласного підпорядкування, а також гості з Угорщини, Словаччини та Австрії.

На переконання керівництва Закарпатської обласної шахової федерації, меморіал Георгія Кірпи в Ужгороді вже давно доріс до рівня своєрідної шахової “олімпіади” і є наймасовішим турніром у регіональному календарі змагань із цього виду спорту.

У підсумку стрілець Мукачівського загону воєнізованої охорони Василь Гуйван посів 12 місце, а ветеран-залізничник, колишній технічний інспектор праці райпрофсожу Анатолій Прокопчук завершив змагання на 32-й сходинці. Перше місце завоював майстер ФІДЕ з Мукачевого Роберт Орос, по обидва боки від переможця на п’єдесталі розташувалися шахісти з Ужгорода – кандидат у майстри спорту Юрій Ісак та міжнародний майстер Віктор Бунда.

У змаганнях з міні-футболу, які відбувалися на стадіоні ФСК «Локомотив» у Чопі, переможця визначали у двох групах: у першій змагалися керівники залізничних підприємств (віком 40 і більше років), у другій – працівники. У фіналі змагання керівників перемогу здобула команда Рівненської дирекції залізничних перевезень, а серед працівників беззаперечним лідером стала команда станції Чоп.

У чемпіонаті зі швидких нардів взяли участь 27 гравців, і всі вони отримали відзнаки та подарунки від партнера турніру — МГО “Фонд ім. Георгія Кірпи”, а всі учасники спортивного меморіалу отримали від фонду пам’ятні призи.

XI спортивний турнір пам’яті Народного Міністра Георгія Кірпи завершився, проте нема сумніву, що позитивних емоцій, яскравих вражень і теплих спогадів про гостинний Закарпатський край його учасникам вистачить щонайменше на рік, до наступного турніру...