На місці загибелі прикарпатського льотчика-героя Олександра Кукурби відкрили меморіал (ФОТО)


У вівторок, 8 серпня, поблизу села Андронівка на Дніпропетровщині відкрили пам'ятник на місці загибелі льотчика, Героя України майора Олександра Кукурби.

Про це повідомили у пресслужбі 299 бригади тактичної авіації ім. генерал-лейтенанта Василя Нікіфорова.

"Сьогодні поблизу с. Андронівка на Дніпропетровщині було відкрито пам'ятник на місці загибелі нашого побратима - Героя України майора Олександра Кукурби. Олександр здійснив свій останній зліт 26 липня 2022 року і з тих пір це місце завжди було встелено квітами, які сюди приносили громадяни на знак вічної вдячності і пошани. Тепер пам'ять про Олександра втілена у граніті - суворому, як війна і міцному, як дух бойового льотчика...", - пишуть військові.

 

Майор Кукурба був начальником розвідки штабу 299-ї бригади тактичної авіації Збройних сил України. Військовий загинув під час бойових дій у 26 липня 2022.

Військовий був родом із села Верхній Вербіж, що входить до складу Нижньовербізької громади. Він був відзначений найвищими державними нагородами — став лицарем ордена Богдана Хмельницького I, II та III ступеня та отримав звання Героя України.

Майор Кукурба виконав 100 бойових вильотів, знищив 15 танків, приблизно 50 бойових одиниць бронетехніки та інших засобів, а також більше ніж 300 загарбників. Він літав на Су-25.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!