На Пасічній невідомі забруднили потічок, який впадає в Бистрицю


Держекоінспекція візьме проби з потічка у мікрорайоні Пасічна в Івано-Франківську.

Про ймовірне забруднення води у мережі Facebook написав франківець Богдан Струж, пише Суспільне.

Чоловік живе у мікрорайоні Пасічна. Щодня увечері гуляє тут із собакою. Розповідає, що вода забруднена уже декілька днів. Також пригадує, що нижче за течією бачив мертву рибу.

"Помітив неприродній колір води, яка витікає з труби. Протягом тижня щодня спостерігав за цим. З’ясувалося, що кожен день увечері вода стає такого неприроднього, дуже білого кольору, як порошок якийсь. Тоді вирішив поцікавитися, в які інстанції можна звернутися, щоб вирішити цю проблему", - розповідає Богдан Струж.

Чи забруднений потічок, що впадає у Бистрицю-Солотвинську, перевірить франківська екоінспекція

 

Кореспонденти Суспільного звернулися за коментарем до Карпатської екологічної інспекції та Івано-Франківсьводоекотехпрому.

В екоінспекції повідомили, що до кінця тижня відберуть проби води. Результати експертизи будуть готові наступного тижня.

"Коли надходять такі сигнали - реагуємо. В цьому випадку колектор, про який ми говоримо, повинен обслуговуватися комунальними службами міста. Ми проінформуємо наше керівництво, відберемо проби і встановимо, чим забруднений водний об’єкт", - повідомив головний спеціаліст відділу державно-екологічного нагляду інспекції Олександр Кленцей.

Чи забруднений потічок, що впадає у Бистрицю-Солотвинську, перевірить франківська екоінспекція

За словами прессекретаря Івано-Франківськводоекотехпрому Володимира Шпега, четвертого липня їхні працівники перевірили потічок. Кому належить труба, звідки, ймовірно, зливали нечистоти, невідомо.

"На місце виїхала рейдова група. Ми бачили ту трубу, але в даний момент там витікає просто чиста вода. Жодних інших стічних вод немає. Ми не обслуговуємо цю трубу, вона не на нашому балансі. Швидше за все, це є якась дренажна труба. Де вона бере початок, ми не знайшли", - каже Володимир Шпег.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!