На "Поливаний понеділок" на Прикарпатті вісім разів горіла суха трава


Минулої доби на Прикарпатті зареєстровано 12 пожеж, з них - 8 пожеж сухої трави на відкритій території

Про це інформує управління ДСНС в області.

13 квітня о 12:29 год. у селі Верхній Майдан Надвірнянського району на одному із обійсть загорівся господарський комплекс. Вогнем знищено стодолу, 2 т сіна, господарський інвентар та пошкоджено покрівлю літньої кухні, стайні і млин, інструменти. На пожежі врятовано літню кухню та сусідній житловий будинок. Попередня причина виникнення пожежі – необережне поводження з вогнем невстановленою особою.

13 квітня о 15:15 год. у селищі Кути Косівського району виникла пожежа господарської будівлі. Вогнем частково пошкоджено покрівлю споруди. На пожежі врятовано два житлові будинки. Попередня причина виникнення пожежі – необережне поводження з вогнем.

13 квітня о 17:45 год. в селі  Крихівці Івано-Франківської міської ради зайнявся гараж. Вогнем знищено обшивку стелі, стін будівлі та пошкоджено речі домашнього вжитку, дерев’яні перекриття і будівельні матеріали різного виду. Попередня причина виникнення пожежі – необережне поводження з вогнем під час спалювання сухої трави.

13 квітня о 21:27 год. в селі Торговиця Городенківського району горіли дрова на території підприємства з фасування сільськогосподарських продуктів. Вогнем знищено 0,5 м.куб. дров. На пожежі врятовано склад з матеріальними цінностями. Причина виникнення пожежі встановлюється.

З початку року виникли 928 пожеж, у вогні загинули 24 мешканці краю.