На прикарпатських АЗС може з'явитися окрема черга для автобусів, медиків та аварійних служб


У Калуській громаді ситуація з пальним залишається надскладною, водночас типовою для всієї України. Дефіцит палива безпрецедентний. На більшості автозаправних станціях в межах Калуської громади пального немає.

На цьому наголосив голова Калуської громади Андрій Найда, пише Бліц-Інфо

"Поодинокі випадки з’являються, наприклад – заправна станція мережі WOG, що на вул. Б. Хмельницького. Але з вчорашнього дня там через величезні черги комунальному транспорту і автобусам не вдається заправитись відповідно до потреб. Ще звечора представники виконавчого комітету разом з перевізниками, заручившись допомогою поліції намагаються отримати за окремою чергою пальне. Позитивного результату, на жаль, ще не досягнуто. Є сподівання, що ситуація дещо поліпшиться через те, що оперативний штаб при Кабінеті міністрів в терміновому порядку вирішив тимчасово відмовитися від державного регулювання цін на пальне. Підсумовуючи все, просимо наших мешканців ставитися з розумінням до цієї ситуації, яка супроводжується величезними труднощами у забезпеченні пальним комунального транспорту критичної інфраструктури та автобусів, що здійснюють пасажирські перевезення. Всі вони стоять в загальних чергах в очікуванні можливості заправки. Окремо звертаємося до операторів ринку пального з проханням виокремити з черг на отримання пального транспорт, робота якого є на сьогодні життєво важлива – автомобілі медичного призначення, пасажирські автобуси, сміттєвози, автомобілі аварійних служб тощо", - закликав Андрій Найда у мережі.

Також голова Калуської громади звернувся до голови Івано-Франківської обласної військової адміністрації Світлани Онищук із закликом врегулювати ситуацію з пальним для критичної інфраструктури.

"На нашу скаргу голова ОДА дала вказівку терміново керівникам місцевих військових адміністрацій провести нараду з власниками автозаправних станцій щодо врегулювання питань з першочерговою заправкою транспорту критичної інфраструктури. Можливо навіть з виокремленням колонок виключно для обслуговування пасажирських автобусів, медичного транспорту, автомобілів аварійних служб, сміттєвозів тощо. Сподіваємося на стабілізацію ситуації", - відзначив Найда.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!