На Прикарпатті 43 заклади загальної середньої освіти потребують облаштування укриттів


На нараді з головами районних військових адміністрацій та територіальних громад заслухали ситуацію із укриттями у закладах освіти області.

З 1187 закладів освіти наявне укриття у 1163 закладах. Всі заклади вищої, фахової передвищої, професійної (професійно-технічної) освіти 100% облаштовані укриттями. Про це в мережі повідомила голова ОВА Світлана Онищук.

На проведення будівельних робіт та оснащення укриттів закладів загальної середньої освіти з обласного та бюджетів територіальних громад торік виділено понад 70 мільйонів гривень. За ці кошти в укриттях проведено капітальні ремонти та обладнано їх вентиляцією, лавками, стільцями, партами, біотуалетами, генераторами, ліхтариками, кулерами для води, аптечками тощо.

"Понад 20 мільйонів гривень виділено з державної субвенції для облаштування укриттів цього року. У результаті проведення ремонтних робіт буде збільшена кількість місць в укриттях закладів загальної середньої освіти до 3000. Водночас потребують нового будівництва, реконструкції та капітального ремонту укриття у 43 закладах загальної середньої освіти. Доручила головам РВА і тергромад забезпечити належний нагляд за станом укриттів. Наголошую, в країні війна. Безпека - понад усе",- йдеться в дописі.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!