На Прикарпатті діють 10 укріплених контрольно-пропускних пунктів


В Івано-Франківській області діють 10 укріплених контрольно-пропускних пунктів.

Це 5 цілодобових і ще 5 чергують у нічний період, які працюють від опівночі до п'ятої години ранку. Про це йдеться у матеріалі Еспресо Захід "Скільки КПП є на заході України, як вони працюють та хто їх контролює".

"На Івано-Франківщині діють 10 укріплених контрольно-пропускних пунктів. Як розповіли в ГУ Нацполіції області, є 5 цілодобових і ще 5 чергують у нічний період, тобто від опівночі до п'ятої години ранку", - пише Еспресо Захід.

Також видання наводить кількість таких постів у сусідній Львівщині - сім.

"Почнемо з того, що на заході України блокпостів не встановлюють, адже це обов'язки військових. У нас за погодженням з обласними військовими адміністраціями встановлені контрольні пости", - прокоментував Еспресо керівник апарату Львівської ОВА Тарас Грень.

Львівський чиновник також додав, що основні завдання, які виконують поліцейські, – це перевірка документів, огляд транспортних засобів, перевірка вантажів, запобігання проникненню диверсійно-розвідувальних груп, незаконних збройних формувань та організованих злочинних груп, а також пошук людей, які оголошені в розшук. Окрім того, відповідно до постанови від грудня 2022 року виявляють осіб, які ухиляються від проходження служби під час мобілізації. 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!