На Прикарпатті інженер технагляду підписав неіснуючий ремонт дороги на 2.6 мільйонів


Ремонт дороги зі збитками на понад 2,6 млн грн - на Прикарпатті судитимуть інженера технагляду.

Івано-Франківська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно інженера з технічного нагляду за фактом службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).

За даними слідства, інженер з технічного нагляду ДП «Дороги Прикарпаття» протягом червня – липня 2020 року належним чином не перевірив обсяги та якість фактично виконаних ТОВ робіт з капітального ремонту дорожнього покриття автомобільної дороги Добровляни – Завій. Внаслідок цього за рахунок бюджетних коштів були оплачені роботи, що не виконувались підрядником, але при цьому були включені до акту приймання виконаних робіт.

Таким чином державним інтересам спричинено збитки на 2 611 194 гривень.

Досудове розслідування здійснювали слідчі Слідчого Управління ГУ НП у в Івано-Франківській області. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п'ятдесяти до семисот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!