На Прикарпатті хірурги вперше в Україні пересадили лицьовий нерв для бійця


Уповноважений Президента України з питань реабілітації учасників бойових дій Вадим Свириденко приїхав на Прикарпаття з робочим візитом.

Під час перебування в області, Уповноважений зустрівся з американськими хірургами міжнародної місії "Face the future", котрі вже вдруге завітали до КНП ОКЛ Івано-Франківської обласної ради. Про це повідомила голова Івано-Франківської ОВА.

"Ми мали змогу стати свідками операції, яку на Прикарпатті та в Україні загалом, роблять вперше - це пересадка лицьового нерва для бійця. Всього протягом тижня лікарі зробили вже понад 30 операцій. Поділилися, що цього разу стани пацієнтів значно складніші у порівнянні з тими, з якими вони працювали восени. Проте наші лікарі справляються на відмінно і отримають колосальний досвід від американських хірургів. Я хочу подякувати благодійній організації Razom for Ukraine, "Українській асоціації ендоскопічної хірургії голови та шиї" за організацію поїздки американських хірургів на Івано-Франківщину. Це величезний внесок не тільки в розвиток медицини нашої області, але і загалом у нашу Перемогу",- каже очільниця області.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!