На Прикарпатті народилась перша трійня цього року. Малюки з мамою вже вдома


Першу трійню 2021 року, яка народилась в івано-франківському обласному пологовому центрі, учора виписали.

Потрійне дитяче «уа» у стінах Івано-Франківського обласного перинатального центру прозвучало 6 квітня. Саме тоді і народились трійнята - один хлопчик та двоє дівчаток.

Малюки з’явились на світ на 36 тижні: одна дівчинка із вагою 1800 грам, її братик - 2030 грам, сестричка - 2350 грам. Щасливі батьки вже дали імена своїм первісткам: Артем, Вікторія і Соломія.

«У своїй оселі ми облаштували для них окрему кімнату, куди придбали все необхідне», - розповідає мама Тетяна.

Жінка про трійнят довідалась на восьмому тижні: «Сама вагітність проходила добре, лікарі мали застереження і попереджали, що доведеться багато лежати на підтримці, але обійшлось без цього», - тендітна Тетяна, якій малючки додали 16 кілограм ваги під час вагітності, каже, що важко було лиш останні тижні.

До операції лікарі готувались ретельно. Коли є кесарів розтин, то на одну дитину повинна бути одна бригада. Цих трійняток приймали завкафедрою акушерства та гінекології, професор Оксана Макарчук; акушер - гінеколог Наталія Романюк; заввідділенням інтенсивної терапії новонароджених, неонатолог Ольга Садова; заввідділенням першого дитячого відділення Оксана Бойко та анестезіолог Роман Савич.

Операція пройшла успішно, без ускладнень, жінка вже на другу добу відвідувала діток, які перші дні знаходились під спостереженням у дитячій реанімації. Малюки там постійно плакали, але як тільки приходила мама, то вони відразу припиняли. Оскільки всі результати були задовільні, то їх перевели у палату до мами, і вони біля неї такі тихі стали, як котики: коли б лікарі і медсестрички не зайшли, дітки сплять, доглянуті і нагодовані.

Це перша трійня цього року у центрі. Загалом з 2018 року у тут народилося 6 трієнь і 281 двійнят.

Ольга Михайлівна Садова згадує, як у перший день її приходу на посаду заввідділення народилось дві трійні і три двійні: «Тоді у нас були задіяні всі бригади. Ми тоді за добу разом з батьками пережили всю гаму емоцій, можливих при пологах».

На зображенні може бути: 6 людей, люди стоять, у приміщенні та лікарня

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!