На Прикарпатті підприємець замість масла постачав військовим маргарин


На Прикарпатті підозрюють бізнесмена, який забезпечив військових товаром невідомого походження.

За даними слідства, підприємець, на підставі укладеного у червні 2023 року із Міноборони договору щодо забезпечення військових якісними харчами, проігнорував вимоги державних стандартів (ДСТУ) та замість 20 тисяч упаковок масла організував поставку маргарину невідомого походження.

Як повідомили в поліції Івано-Франківській області, лише за одним із договорів, укладеним з підконтрольним депутату Київради товариством, сума завданих збитків становить майже 580 000 гривень.

"Між оборонним відомством та низкою комерційних структур були укладені договори щодо постачання продуктів - вершкового масла - для військових частин, дислокованих в Івано-Франківській області, загальною вартістю 10 млн грн. Однак, як встановили поліцейські, замість вершкового масла постачальник закупив небезпечний для здоров’я та дешевий спред з пальмовою олією, який продавав Збройним силам за цінами дорогого масла",- кажуть у поліції.

Крім цього, підозрюваний залучив невідомих осіб, які склали завідомо неправдиві офіційні документи (декларацію виробника), на підставі яких він зміг отримати розрахунок, а згодом легалізувати кошти за допомогою фінансових операцій, шляхом нібито надання поворотної фінансової допомоги різноманітним суб’єктам господарювання.

Внаслідок таких махінацій сума завданих державному бюджету збитків сягла більше пів мільйона гривень.

За процесуального керівництва Івано-Франківської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону йому повідомлено про підозру за фактом заволодіння чужим майном шляхом обману у великих розмірах, в умовах воєнного стану, використання та розпорядження майном, щодо якого фактичні обставини свідчать про його одержання злочинним шляхом, організації складання і видачі службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, вчинених за попередньою змовою групою осіб (ч. 4 ст. 190, ч. 2 ст. 209, ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 366 КК України).

Наразі бізнесмену обрано запобіжний захід. Перевіряється причетність до злочину інших осіб.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!