На Прикарпатті поліцейські перевірятимуть технічний стан вантажівок, маршруток та таксі


Перевірити технічний стан автомобіля на дорозі відтепер можуть працівники патрульної поліції Івано-Франківщини.

Для цього вони використовуватимуть спеціальний службовий автомобіль, оснащений діагностичною станцією. Про це Суспільному розповів старший інспектор відділу безпеки дорожнього руху управління патрульної поліції в області Олег Суходольський.

За його словами, для того, щоб за декілька хвилин перевірити технічний стан автомобіля, патрульним поліцейським відтепер достатньо використовувати власне авто, оснащене мінілабораторією.

Олег Суходольський назвав транспортні засоби, які перевірятимуть.

"Обов'язковому технічному контролю підлягають автомобілі вагою понад 3,5 тонни – це вантажівки, маршрутки, які перевозять пасажирів, та автомобілі, які перевозять вантажі та людей з метою отримання прибутку. Це — юридичні особи, таксі", – розповів Олег Суходольський.

Зі слів інспектора відділу безпеки дорожнього руху Олега Дриндака, за допомогою діагностичної станції у своєму автомобілі патрульні зможуть визначити висоту протектора шини, тонування скла автомобіля, задимленість та яскравість світла фар.

"Ми отримали приблизно 10 приладів. Вони спростять нам роботу, оскільки з 2016 року автомобілі не проходили технічний контроль за допомогою лабораторії. Не було контрольованості автомобілів на дорозі. Тому зараз у нас збільшилася кількість ДТП і аварійних ситуацій", – розповів Олег Дриндак.

Водій рейсового автобуса "Івано-Франківськ — Підмихайлівці", технічний стан якого поліцейські можуть перевірити, Іван Іваніцький каже, що до перевірок готовий.

"Я не переживаю, у мене все повністю поміняне: і колеса, і скло в мене відповідає нормі. Технічний стан автобуса повністю відповідає нормам. Щоранку перед рейсом механік перевіряє технічний стан", – каже Іван Іваніцький.

Якщо під час технічного огляду автомобіля поліцейські виявлять порушення, водієві доведеться заплати штраф у розмірі 340 грн, каже Олег Суходольський. Також, за його словами, наразі перевірка не стосуватиметься приватних легкових автомобілів.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!