На Прикарпатті помер майданівець та волонтер Дмитро Малкович


На 57 році життя пішов з життя волонтер Дмитро Малкович з Косівщини, у волонтерському та військовому колах його знали на позивний Нескорений.

Про це у Facebook повідомила волонтерка Ольга Герасим'юк.

"Вічна і світла молитовна Пам'ять , Нескорений...Дмитро Малкович. Роки боротьби за Україну...ГО «НЕСКОРЕНІ СЕРЦЯ УКРАЇНИ» співчуває родині та усім, хто знав і йшов з Нескореним у Строю",- написала прикарпатка.

Довідка: Дмитро Малкович з Вижнього Березова – патріот і волонтер. Учасник Революції Гідності. З першого і до останнього дня був на Майдані: вдень – у Гуцульській сотні, вночі – у 8-й Афганській сотні охороняв периметр Майдану. Учасник усіх протистоянь з «Беркутом».

У збройних сутичках на вулиці Грушевського вибух гранати посік йому ноги. Поранення дало ускладнення, спричинило гангрену. Пройшов тривале лікування, але 2015 року ногу довелось ампутувати. Не маючи змоги особисто захищати Україну на її східному кордоні, самовіддано зайнявся волонтерством, допомагав українським воякам. Згодом чоловікові ампутували й другу ногу, він пересів на інвалідний візок.

Як розповідають на сторінці Косів. Імена, Дмитро і його однодумці збирали також кошти на закупівлю санітарних автомобілів, спеціальних причепів і дизельних генераторів. Загалом Дмитро організував з цією командою 19 виїздів, з яких не зміг поїхати тільки двічі – через хворобу.

З 24 лютого 2022 року продовжив займатись волонтерством та разом зі ще кількома волонтерами купували свині, щоб потім приготувати з них тушкованки й ковбаси та відправити на фронт.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!