На Прикарпатті презентували книгу про село Кінашів (ВІДЕО)


Зберегти історію свого краю. На Прикарпатті презентували книгу про село Кінашів. Над літописом працювала родина покійного місцевого вчителя Іллі Романіва.

Ілля Романів усе життя збирав історичні факти про рідне село та занотовував тодішні події. Через 20 років по смерті сільського вчителя його родина зібрала працю Романіва у книжку про село Кінашів, що в Більшівцівській громаді. Детальніше про це у сюжеті ОТБ Галичина. 

"Мій батько 48 років працював у школі,  де викладав математику, фізику і виховав не одне покоління кінашівчан. Окрім вчительської роботи, батько багато часу присвячував громадській діяльності, брав участь у всіх культурно-мистецьких подіях. Був патріотом України і свого краю, свого рідного села. Тому для мене буде важливо зберегти пам'ять про нього і видати його записи про село", - відзначила донька автора книжки Марія Романів.

Робота над книжкою тривала два роки. Окрім записів Іллі Романіва, тут також додали унікальні старовинні світлини села. Доповнили літопис сучасними світлами села. 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!