На Прикарпатті створили мобільні групи для реагування на порушення правил карантину


Про це начальник обласної поліції розповів під час щоденного брифінгу в Івано-Франківській обласній державній адміністрації щодо ситуації з коронавірусом. Також проінформував, що поліцейські склали чотири адміністративних протоколи за порушення правил карантину.

Володимир Голубош розповів, що на території Івано-Франківської області створено мобільні групи із поліцейських, медиків і рятувальників з профілактичною метою. Про це повідомляє пресслужба обласної поліції.

Йдеться про рейди щодо виявлення фактів недотримання обмежень, які запроваджені розпорядженнями представників влади. Наразі в області функціонує 36 мобільних груп, проведено 76 рейдів і перевірено 480 підприємств та організацій.

Станом на 14 годину 20 березня прикарпатські поліцейські склали чотири протоколи за порушення правил карантину (ст. 44-3 КУпАП).

Йдеться про три випадки у Калуші і один – в Івано-Франківську. Останній пов'язаний з візовим центром, що на вулиці Тролейбусній. У Калуші складено протоколи на підприємців через роботу закладу харчування і двох магазинів не продуктової групи. Стаття тягне за собою накладення штрафу на громадян від однієї до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб – від двох до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Поліцейські Івано-Франківщини продовжують перевіряти, як виконується закон про заборону пасажирських перевезень та про проведення масових заходів за участі понад 10 осіб. Також поліцейські контролюють виконання вимог про припинення роботи торговельних та розважальних закладів, місць громадського харчування і закладів культури. У разі виявлення порушень вживатимуться заходи, спрямовані на притягнення винних до відповідальності.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!


Теги: