На Прикарпатті суд оштрафував працівників ТЦК, які силоміць намагалися доправити чоловіка у військкомат


Верховинський районний суд розглянув матеріали, які надійшли від Івано-Франківської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону про притягнення до адміністративної відповідальності за перевищення військовою службовою особою влади чи службових повноважень майора та капітана місцевого ТЦК..

Суд оштрафував командира роти охорони та начальника мобілізаційного відділення на 17 тисяч гривень. Про це йдеться у постановах від 14 серпня.

У документах зазначається, що капітан та майор 10 липня отримали від працівників ДПСУ повідомлення про те, що ті в селі Ільці виявили чоловіка, який намагається незаконно перетнути державний кордон. Обоє працівників ТЦК виїхали на місце виклику, а саме прибули на зупинку у селі. Там вони сказали чоловіку, що йому треба пройти до їхнього автомобіля та поїхати з ними для уточнення військово-облікових даних. Зазначається, що повісток йому не вручили.

Натомість той відмовився сідати до машини та намагався піти. Капітан та майор повалили його на землю, після чого повели до автомобіля.

Тож так капітан та майор обмежили конституційні права останнього щодо гідності та недоторканості.

У судових документах зазначається, що прокурор Івано-Франківської спеціалізованої прокуратури надав як доказ диск із записом, де зафіксовано, як чоловіки у військовій формі поблизу автомобіля з написом «Первинна медична допомога» повалили на землю чоловіка. А далі посадили в автівку.

Тож суд, розглянувши всі матеріали, постановив визнати обох винними у вчиненні адміністративного правопорушення, яке передбачене ч. 2 ст. 172-14 Кодексу України про адміністративні правопорушення та оштрафувати на 17 000 гривень.

Постанова може бути оскаржена особою, яку притягнуто до адміністративної відповідальності, її законним представником, захисником протягом десяти днів з дня винесення постанови до Івано-Франківського апеляційного суду через Верховинський районний суд.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!