На Прикарпатті судили фанатку московської церкви, яка у facebook цькувала ПЦУ


Верховинський районний суд виніс вирок місцевій мешканці, яка створила "бота" у facebook для висміювання та цькування Православної церкви України.

Жінку суд визнав винною у розпалюванні релігійної ворожнечі та покарав штрафом у 4 250 гривень. Окрім того, вона має сплатити 24 382 гривні за судові експертизи. Про це йдеться у вироку від 27 серпня.

У документі зазначається, що жінка створила "бота" у facebook. Далі вона почала систематично публікувати та поширювати систематично матеріали з образами Православної церкви України.

"Я не можу дивитися на те, як пецеушні варвари травлять та б`ють наших вірних. Я не можу дивитися на те, як катують наше духовенство, як держава забороняє паломницькі поїздки у святі місця. Я не можу дивитися на те, як фанати незаконно виганяють з храмів вірних УПЦ", - наводять у суді приклад одного із дописів жінки у соцмережі.

Після публікацій у березні 2023 з жінкою провели профілактичну бесіду представники СБУ. Її попередили, що така діяльність протиправна, був підписаний й протокол офіційного застереження. Але та знехтувала цим і продовжила й надалі публікувати дописи з образами у бік ПЦУ. Тож справа дійшла до офіційного обвинувачення.

Надалі прокурор та обвинувачена уклали угоду про визнання винуватості, згідно з якою та визнала свою вину. Також сторони узгодили й покарання в межах, встановлених санкцією ч. 1 ст. 161 КК України. Мова йде про штраф.

Суд взяв це до уваги та ухвалив затвердити угоду про визнання винуватості, визнав жінку винуватою у розпалювання релігійної ворожнечі та покарав штрафом у 4 250 гривень. Також жінка має покрити витрати на проведення судових експертиз в сумі 24 382 гривні..

 

 

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!