На Прикарпатті водій самоката заплатить 17 тисяч за їзду у нетверезому стані


Суд вперше притягнув до відповідальності водія електросамоката за керування у нетверезому стані.

Про це під час етеру на ОТБ Галичина повідомив заступник начальника патрульної поліції в Івано-Франківській області Андрій Киричук, інформує Бліц-Інфо.

За його словами, питання відповідальності осіб, які керують електросамокатами є дуже актуальним, воно важке і перебуває ще на стадії законодавчого регулювання.

"В новому законі електросамокати уже визнали транспортними засобами. Тож особи, які використовують дані транспортні засоби мають дотримуватися ПДР. Щодо відповідальності, можу сказати, що патрульною поліцією складено близько 20 адмінматеріалів щодо осіб, які керували даними транспортними засобами і допустили порушення правил дорожнього руху. Зокрема, 4 адмінматеріали складені за керування у нетверезому стані. По одному суд вже прийняв рішення, в якому визнав особу винною у керуванні в нетверезому стані і притягнув до відповідальності з накладенням штрафу в 17 тисяч гривень",- каже патрульний.

При цьому Андрій Киричук зауважив, що за аналогічне порушення для велосипедистів передбачений штраф у розмірі 680 грн.

Про порушення ПДР електросамокатами, статистику за участі нетверезих водіїв та про те, які екстраординарні виклики трапляються у патрульних дивіться у відео.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!