На Прикарпатті вже 17 компаній приєдналися до програми "Національний кешбек"


До всеукраїнської програми "Національний кешбек", яка запрацювала з 2 вересня, вже приєдналися 17 компаній з Івано-Франківської області.

Про це йдеться в повідомленні аналітичної платформи Опендатабот.

Загалом в Україні вже 1 038 компаній та 167 ФОПів беруть участь у програмі "Національний кешбек", яка стимулює споживачів купувати товари, вироблені в Україні, та отримувати за це 10% повернення коштів за покупки.

Майже третина бізнесів задіяна у сфері виробництва харчових продуктів — 326 бізнесів. Ще майже 17% компаній займаються роздрібною торгівлею — 175 бізнесів. Оптова торгівля посідає третє місце — 146 компаній або 14%.

Що таке "Національний кешбек"

Як повідомляє Міністерство економіки України, програма "Національний кешбек" передбачає, що громадяни, які купуватимуть товари українських виробників, які долучилися до програми, отримуватимуть на спеціальний рахунок кешбек у розмірі 10% від суми — але не більше 3 тисяч гривень на місяць.

Кешбек надаватиметься на товари українського виробництва, крім підакцизних. Виключенням є алкоголь, вироблений без додавання спирту: виноградні, плодово-ягідні вина і медові напої. Також до програми можуть долучитися й виробники медичних виробів і медикаментів.

Участь у національній програмі є добровільною — як для покупців, так і для виробників.

Як покупцям отримати  "кешбек"

Зареєструватися у програмі можуть усі громадяни України віком від 18 років.

Реєстрація споживачів у програмі "Національний кешбек" стартувала з 2 вересня 2024. Тобто з 2 вересня громадяни можуть оформлювати спеціальні віртуальні картки «Кешбек Зроблено в Україні» у банках-партнерах. Такими банками вже є:

ПриватБанк,

Ощадбанк,

Sense Bank (Сенс Банк),

А-банк,

ПУМБ,

UKRSIBBANK (Укрсиббанк),

monobank (Універсал Банк),

Укрексімбанк,

Глобус,

Укргазбанк,

Банк Кредит Дніпро.

Після оформлення картки потрібно надати банку дозвіл на передачу даних про транзакції при купівлі товарів в магазинах, що долучились до програми. Це можна зробити у відділенні банку або через онлайн-банкінг. Після оновити мобільний застосунок «Дія» та обрати послугу «Національний кешбек».

Після купівлі товару виробника або в мережі, які доєдналися до програми «Національний кешбек», 10% вартості нараховуватиметься на цю банківську картку. 

Про те, чи отримаєте ви кешбек за купівлю того чи іншого товару, має інформувати безпосередньо магазин, в якому він продається. Такі товари можуть позначатися логотипом «Зроблено в Україні».

Також перевірити, чи нараховуватиметься національний кешбек за конкретний товар, можна наступними способами:

штрих-коди починаються з 482** або 20-23**, 27-29**;

має спеціальні цінники у торгових точках;

перевірити товар у списку за посиланням.

Кешбек нараховуватиметься до 20 числа наступного місяця. Наприклад, якщо ви у вересні купили товар, який бере участь у програмі, то 10% від покупки надійдуть на рахунок спецкартки до 20 жовтня.

На що можна витратити національний кешбек

Кешбек, нарахований у 2024 році, можна буде витратити до 31 січня 2025 року.

Витратити його можна лише при онлайн-розрахунку за місцеві послуги та товари, серед яких:

комунальні послуги,

медичні послуги,

мобільний звʼязок,

транспорт,

спорт,

кіно,

кафе і ресторани,

купівля військових облігацій,

підтримка Збройних Сил України.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!