На Прикарпатті зареєстрували вже понад 109 тисяч людей із інших регіонів


Із перших днів війни Івано-Франківщина стала однієї із областей, до якої почали прибувати тисячі людей у пошуках безпечного місця перебування.

Для оперативного пошуку житла для них, речей першої необхідності, а також одягу в області було створено Координаційний штаб із розміщення тимчасово переміщених осіб. Про це пише пресслужба ОВА.

«На сьогодні ми вже прихистили в області 109 430 осіб із тих регіонів, де продовжуються активні бойові дії, – розповіла під час перебування у штабі заступниця голови обласної державної адміністрації Людмила Сірко. – Найбільше людей розміщено у Надвірнянському, Івано-Франківському та Коломийському районах. Ми щоденно розгортаємо додаткові ліжко-місця, облаштовуємо заклади комунальної та державної форм власності, щоб надати людям, котрі опинилися у складних життєвих обставинах, тимчасовий прихисток».

За словами Сірко, наразі вільними є майже 18 тисяч місць для поселення. Також область приймає людей, які прибувають транзитом. На Прикарпатті їм пропонують місця для відпочинку, можливість повечеряти та поснідати. У разі, якщо люди виявляють намір залишитися в області, то для них знаходять вільні місця для проживання.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!