На Прикарпатті збудуть 7 кілометрів доріг «Малого Карпатського кола»


На Івано-Франківщині продовжується реалізація масштабного інвестиційного проєкту «Мале Карпатське коло», метою якого є розбудова транспортної мережі у межах трьох західних областей України: Івано-Франківської, Львівської і Закарпатської.

Проєкт передбачає будівництво доріг і мостів, які у перспективі об’єднають туристичні «магніти» трьох регіонів, зокрема, мандрівні та курортні центри. Так, серед ключових локацій на Прикарпатті – Вигода, Вишків і Буковель, на Львівщині - Славське, Рожанка (Верхня і Нижня), Сколе та Плай, а зі сторони Закарпаття – Пилипець, Ізки, Синевир та Міжгір’я, йдеться на сайті ОДА.

У межах проєкту в області передбачено нове будівництво 7 кілометрів доріг та перевалів (Велика Рожанка – Сенечів та Кам’янка – Сукіль), які з’єднають Івано-Франківщину із Львівщиною, а також капітальний ремонт та реконструкція 77 кілометрів автошляхів із велодоріжками, тротуарами, відеонаглядом, вуличним освітленням, захистом русел карпатських річок із новими мостовими переходами. Загалом заплановано капітально відремонтувати понад 380 км доріг загального користування місцевого значення, збудувати 20 км нових доріг, що з’єднають Іван-Франківську, Львівську та Закарпатську області.

Зазначимо, що наразі продовжується розробка проєктно-кошторисної документації на капітальний ремонт доріг, розробка ТЕО, архітектурних рішень, триває будівництво доріг за напрямками, які сполучатимуть певні території.



Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!