На Прикарпаті військових фінансуватимуть з трьох джерел


Три джерела фінансування заходів із забезпечення оборони держави загалом і області зокрема в умовах можливих військових дій вбачає голова облдержадміністрації Андрій Троценко.
Про це йшлося на розширеній нараді.

Зазначалося: на засіданні Кабінету Міністрів України було прийнято рішення про виділення 6,8 млрд. грн. «по лінії Міністерства оборони». Очікують, що цей ресурс використають для організації оборони першої лінії, «на передову». Акцентуватиметься увага і на резервних фондах місцевих бюджетів.

«Однак, ми розуміємо, що резервних фондів занадто мало, щоб забезпечити виконання завдань, які перед нами ставлять, - зауважив Андрій Троценко. - Тому ініціюємо створення Координаційної ради, яка буде плідно співпрацювати з меценатами, бюджетоутворюючими підприємствами, групами підприємців».

Тим часом, за словами директора департаменту фінансів облдержадміністрації Галини Карп, буде підготовлено регіональну програму забезпечення обороноздатності Івано-Франківської області. Для реалізації програми залучатимуться не лише бюджетні кошти, а й внески громадськості, які надходитимуть на спеціальний рахунок.

«Цей рахунок пропонуємо створити при обласній раді, - зазначила Галина Карп. – На ньому акумулюватимуться кошти фізичних і юридичних осіб. Використання коштів здійснюватиметься за поданням Координаційного штабу, згідно розпоряджень двох голів – облдержадміністрації та обласної ради, за погодженням з постійною комісією обласної ради з питань бюджету, фінансів, податків та інвестицій».