На Прикарпатті комунальне підприємство незаконно користувалося водою з артезіанської свердловини


В ході прокурорської перевірки встановлено, що через службову недбалість комунальників державі завдано збитків на майже 1,5 млн. грн.

Відповідно до чинного законодавства, для здійснення забору води з колодязів, свердловин чи джерел із застосуванням спецтехніки підприємствам слід отримати спеціальний дозвіл та погодити його з відповідними інстанціями.  Документ регулює скільки води можна забирати та  визначає ліміт скидань забруднень у воду.

Однак, як з’ясувала прокуратура, керівництво одного з комунальних підприємств Надвірнянського району неналежно віднеслось до виконання своїх службових обов’язків та не подало документів для отримання цього дозволу. Через їх службову недбалість підприємство самовільно використовувало воду з артезіанської свердловини, яка відповідно до постанови Кабінету Міністрів України відноситься до корисних копалин загальнодержавного значення.

Внаслідок цього, державним інтересам завдано збитків майже на 1,5 мільйони гривень. 
За даним фактом прокуратурою Надвірнянського району розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст.367 КК України. Досудове розслідування триває. Тепер недбалим комунальникам загрожує позбавлення волі та строк від двох до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади.