На Прикарпатті навчальний заклад зайво нараховав та виплатив премій на суму 25,2 тисяч гривень


Працівниками територіального підрозділу Держфінінспекції в Івано-Франківській області - Коломийської об’єднаної держфінінспекції – виявлено порушень, що призвели до втрат фінансових та матеріальних ресурсів, на загальну суму 128,31 тис.грн. під час ревізії фінансово-господарської діяльності Державного навчального закладу "Коломийський професійний ліцей сфери послуг".

Зокрема, ревізією встановлено, що окремим працівникам ліцею в порушення вимог чинного законодавства зайво нараховано та виплачено премій на суму 25,2 тис.грн., надбавок та доплат на суму 19,8 тис.грн.,  а також відпускних на суму 1,6 тис.грн, пише БРІЗ.

Внаслідок виявлених переплат із заробітної плати зайво перераховано внесків до державних цільових фондів на загальну суму 15,9 тис.грн., а також зайво сплачено єдиного соціального внеску до Пенсійного фонду за більшими ніж передбачено законодавством ставками із заробітної плати працюючих інвалідів на суму 3,8 тис грн.

Окрім того, ліцеєм проведено зайві виплати бюджетних коштів внаслідок завищення обсягу наданих йому комунальних послуг на загальну суму
48,8 тис. грн.

За результатами проведеного контрольного заходу 4 посадових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності за ст.164-2 КУпАП.

До об’єкту контролю застосовано фінансову санкцію у вигляді зупинення операцій з бюджетними коштами.

Матеріали ревізії передані Коломийському МВ УМВС України в області.