На Прикарпатті навчання може розпочатись без викладачів та вчителів


Нещодавно Український Уряд прийняв закон про те, що студенти денної форми навчання не підлягають мобілізації і приймати участь у воєнних діях не будуть. Але цей закон стосується студентів, а що ж тоді із викладачами?

Такі побоювання в соцмережах висловлюють й самі викладачі прикарпатських ВНЗ. Мовляв, студентів не беруть, бо "зроблять новий Майдан. А викладачів можна брати - від них Майдану не буде",

Варто зауважити, що до старту навчального сезону залишився місяць і зараз розпочалась третя хвиля часткової мобілізації. А чоловіча частка у викладацькому складі навчальних закладів достатньо вагома.

У розмові з кореспондентом «Бліц-Інфо» начальник відділу по роботі з особовим складом і громадськістю Івано-Франківського обласного військового комісаріату майор Сергій  Білий повідомив, що наразі йому відомо тільки про одного івано-франківського викладача, який пройшов  медогляд і чекає призову. 

«Ну поки що у військкоматі числиться один викладач, який з’явився за повісткою і пройшов медкомісію. Як далі буде ще невідомо, оскільки викладацький склад прикарпатських університетів підлягає мобілізації», - заявив майор.

За словами Сергія Білого, усім відомо, що скоро розпочнеться навчальний рік, тому військовий комісаріат буде йти на зустріч навчальним закладам. Та й всіх військовозобов’язаних викладачів забрати на війну нереально.