На Прикарпатті не вистачає дільничних інспекторів


На 1 млн. 380 тис. населення Івано-Франківської області припадає 324 дільничних інспекторів, що на 10% відсотків менше, ніж потрібно.

Такі цифри озвучив начальник УМВС в Івано-Франківській області Олег Сало на прес-конференції, присвяченій підбиттю підсумків оперативно-службової діяльності за перше півріччя 2013 року, - повідомляє кореспондент "Бліц-Інфо".

«На одного дільничного інспектора припадає 4,3 тисячі осіб, або площа - 43 кв. км. Якщо брати до уваги показники по навантаженню та кількості населення та зрівняти з показниками по Україні в цілому, то нам дільничних не вистачає. Але є доведена гранична чисельність працівників міліції, за рамки якої ми не маємо права виходити. Тому звертаємо більше уваги на матеріально-технічне забезпечення», - роз’яснює  Олег Сало.

За словами генерал-майора, саме забезпечення є однією з основних складових роботи дільничного.

«Він має працювати на випередження злочину та приходити на допомогу населенню у найкоротші терміни. Тому, в деяких регіонах на весняно-осінній період посадили дільничних інспекторів на мотоцикли, що звичайно, полегшує їм роботу», - вважає очільник прикарпатської міліції.