На Прикарпатті пройшла виставка коней гуцульської породи


30 квітня на стадіоні «Черемош» в селищі Верховина проводилася виставка коней гуцульської породи. Захід проходив в рамках реалізації проекту транскордонного співробітництва Польща – Білорусь - Україна.

Організаторами виставки коней на території Верховинського району виступили Дослідне господарство Інституту зоотехнії Державного науково-дослідного інституту Оджехова, регіональна асоціація конярів в місті Жешуві (з польської сторони), науково – виробнича асоціація «Племконецентр» та НПП «Верховинський» з української сторони. 

На виставку було представлено 13 коней з різних населених пунктів району. Комісія в складі двох експертів з Польщі та двох спеціалістів з України проводила оцінювання тварин на відповідність типу породи, за екстер’єром, рухами та загальним виглядом, повідомляють paralleli

Переможці визначалися за цими основними критеріями. Призові місця посіли кобила Зірка (власник Сапріянчук Микола Миколайович з Бистреця), кобила Марта (власник НПП «Верховинський») та мерин Орлик (власник Чупрінчук Микола Васильович з Верхнього Ясенова).

Виставка була приурочена до 90 річчя створення асоціації гуцульських коней.
В подальшому заплановано щорічно проводити такі виставки в рамках реалізації проектів Європейського Союзу, спрямованих на розвиток конярства.