На Прикарпатті проживає1559 дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування


Заступник голови облдержадміністрації Ігор Пасічняк зустрівся з головою благодійного фонду «Зміни одне життя – Україна» Леонідом Лєбєдєвим та його заступником, представником у західному регіоні Юрієм Ходаковським.

Йшлося про підсумки співпраці з фондом, започаткованої у січні цього року. Представники фонду відвідали Івано-Франківську загальноосвітню школу-інтернат I-III ступенів, Долинський дитячий будинок «Теплий дім» та Надвірнянський дитячий будинок, в результаті чого створили відеоінформацію про 33 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які підлягають влаштуванню у родини.

Таку інформацію, за словами Леоніда Лєбєдєва, який, до слова, прийняв у власну родину шестеро дітей-сиріт, розмістили на всеукраїнському сайті. Користуючись цим інтернет-ресурсом, бажаючі всиновити дитину можуть заочно з нею познайомитися, дізнавшись про її вік, наявність братів та сестер, особливі потреби. На сьогоднішній день фонд вже співпрацює з десятьма областями, розміщуючи на сайті не лише дитячі відеоанкети, а й інформацію про законодавчу базу, навчальні тренінги та семінари.

«Як би держава не дбала про дітей, найкраще їм буде лише у родинах, − висловив свою точку зору Ігор Пасічняк. − Тому працюватимемо у цьому напрямку і за допомогою людей доброї волі змінюватимемо життя кожної дитини на краще».

Позитивно оцінивши готовність до подальшої співпраці, представники благодійного фонду «Зміни одне життя – Україна» вручили подяки Ігорю Пасічняку та начальнику служби у справах дітей облдержадміністрації Івану Ковалику, а також відеоанкети прикарпатських дітей, які є кандидатами на усиновлення.

За інформацією служби у справах дітей, на даний час в області проживає 1559 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Функціонують 6 дитячих будинків сімейного типу, в яких виховується 37 дітей, та 82 прийомні сім'ї (113 дітей). 1226 дітей влаштовано в родини опікунів та піклувальників. 167 дітей потребують охоплення сімейними формами виховання. На обліку перебувають 57 кандидатів в усиновлювачі, прийомні батьки та батьки-вихователі.