На Прикарпатті страхувальники сплатили майже 2,5 млрд. грн. ЄСВ


За січень - вересень 2014 року до бюджету надійшло 2 467,3 млн. грн. єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування. Зокрема, у вересні цього року надходження даного внеску склали 278,7 млн. грн.

Про це повідомив керівник управління доходів і зборів з фізичних осіб Головного управління ДФС в Івано-Франківській області Петро Кулик.

Загалом, з початку року громадянами області укладено 1382 договори на добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного пенсійного страхування.

За словами посадовця, сплачуючи свої зобов’язання з єдиного соціального внеску суб’єкти господарювання забезпечують виплату пенсій пенсіонерам та надають своїм працівникам належні соціальні гарантії – захист на випадок безробіття, тимчасової втрати працездатності, захист від нещасних випадків та професійних захворювань.

Податківці нагадують, що на веб-порталі Державної фіскальної служби України працює он-лайн сервіс «Реєстр страхувальників», завдяки якому платники єдиного внеску можуть оперативно отримати дані про взяття на облік, реєстраційний номер платника єдиного внеску та клас професійного ризику виробництва.

За інформацією щодо подання звітності та сплати єдиного внеску, отримання безкоштовних ключів електронного цифрового підпису та програмного забезпечення можна звертатися у Центри обслуговування платників при Державних податкових інсекціях. Також, відповіді на актуальні питання щодо діючого законодаства можна дізнатися на Загальнодоступному інформаційно-довідковому ресурсі ДФС (ЗІР) на офіційному веб-порталі ДФС України (http://zir.sfs.gov.ua).