На Прикарпатті засудили "меблеву" шахрайку


Надвірнянський районний суд минулого тижня розглянув кримінальне провадження щодо обвинувачення місцевої жительки, яка займалася підприємницькою діяльністю, судимої раніше за шахрайство вироком Надвірнянського райсуду, у вчиненні злочину, передбаченого ст.190 ч2.КК України (Шахрайство).

В судовому засіданні встановлено, що обвинувачена особа, будучи зареєстрованою підприємцем, здійснювала продаж меблів у одному місцевому магазині. 26.08.2014 р. до обвинуваченої в магазин звернулася потерпіла з приводу придбання меблів. Вибравши меблі - спальню "Олімпія", матрац "Верона" та пуф, загальною вартістю 15950 гривень, потерпіла зробила замовлення та передала аванс в розмірі 6000 грн., пише НП.

На неодноразові звернення потерпілої обвинувачена, запевняла у гарантованій доставці меблів та кожного разу переносила термін їх доставки, обманюючи потерпілу щодо своїх дійсних намірів.

Допитана в судовому засіданні обвинувачена свою вину у вчиненні інкримінованих їй злочину при обставинах визнала повністю, у вчиненому розкаялася та запевнила суд, що подібного більше не повторить. Нею відшкодовано потерпілій завдану шкоду, яка будь-яких претензій до неї немає.

На підставі вищевикладеного, суд засудив обвинувачену і визнав її винуватою у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.190 КК України та призначив їй покарання у вигляді штрафу в розмірі 1700 грн.