На "Свято хліба" до Франківська приїдуть гості з усієї України


Вже незабаром 7 вересня 2014 року в Івано-Франківську відбудеться щорічний фестиваль «Свято хліба». Його приурочили до завершення збору врожаю.

Черговий щорічний фестиваль традиційно відбуватиметься на площі Шептицького. Там проходитиме виставка-ярмарок хлібобулочних та кондитерських виробів, повідомляє кореспондент «Бліц-Інфо».

Супроводжуватиметься фестиваль різними майстер-класами, частуваннями козацькими стравами та патріотичними піснями.

Головними завданнями проведення свята, за словами організаторів, є вшанування хліба як одвічної цінності українського народу та популяризація багатогранності народних ремесел.

Як повідомляє начальник управління економічного та інтеграційного розвитку МВК Богдан Білик, планується, що участь у фестивалі візьмуть учасники з цілої України, в тому числі -  Закарпатської, Київської областей, з Тернопільщини та Волині, а також будуть представники пекарі з Луцька. Одночасно зі Святом хліба проводитиметься традиційний ярмарок декоративного мистецтва «Прикарпатський вернісаж». Фестиваль очікує більше 20 учасників пекарських та кондитерських підприємств і близько 200 представників декоративно-ужиткового мистецтва.

«Ми запрошували і польських  представників, та вони відмовились, у зв’язку з війною, побоялись їхати. Проте на фестиваль з'їдуться учасники з усіх куточків України. Окрім, традиційних майстер-класів та частувань, ми плануємо провести концерт патріотичних пісень за участю колективів художньої самодіяльності. Крім того, фестиваль супроводжуватиметься збором коштів для поранених військових та для військовослужбовців, які перебувають зараз в зоні АТО», - розповів Богдан Білик.