На що витратять мільйон. Репортаж з Вовчинецької гімназії на Франківщині


Мільйон гривень з міського бюджету до кінця 2021 року отримає Вовчинецька гімназія за вакцинацію від COVID-19 усього колективу.

Про це Суспільному повідомив голова Івано-Франківської територіальної громади Руслан Марцінків.

У навчальному закладі від коронавірусної інфекції щепилися 29 вчителів та 15 технічних працівників, розповідає директор гімназії Петро Павлюк. За його словами, до запровадження "жовтої" карантинної зони показник вакцинації у навчальному закладі був меншим від 20%. Аби вмотивувати педагогів імунізуватися, проводили колективні збори з медичними працівниками.

"Дискутували довго. Але більшістю голосів одне одного переконали в тому, що вакцинація зараз необхідна. Тим більше, що зараз є можливість використати додаткові гроші. Протягом одного тижня нам це вдалося. Вакцинувалися ми у різних поліклініках. Люди намагалися в той же день чи наступний принести сертифікати. І на даний час у нас щепилися 44 працівники. Це — вчителі й технічний персонал. Тобто кожен працівник має сертифікат", — каже директор Вовчинецької гімназії Петро Павлюк

З його слів, за мільйон гривень у навчальному закладі планують оновити класи та коридори на другому поверсі. Окрім цього, ремонту потребує шкільна котельня.

Вчителька української мови та літератури Богдана Савчук каже, що потрібно також закупити мультимедійну техніку та шкільні меблі для старших класів.

"Зараз початкова школа більше забезпечена різною технікою. А у нас, у старшій школі, немає нічого — ні ноутбука, ні мультимедійної дошки. А сучасним дітям, ви самі розумієте, наскільки це потрібне. Ну і в класах меблі б хотілося, щоб були кращі, новіші", — каже Богдана Савчук.

Вчителька початкових класів Лілія Яцук працює у Вовчинецькій гімназії 11 років. Жінка вакцинувалася на початку вересня. Розповідає, досі цього не могла зробити, адже навесні хворіла на COVID-19.

"Зараз проблема вакцинації актуальна через поширення епідемії. А діти — це наше майбутнє. На часі постало питання вакцинації вчителів, оскільки ми маємо дбати не тільки про своє здоров’я, а й про здоров’я наших маленьких школяриків. Тому я вирішила щепитися, щоб убезпечити й себе, і свою родину, і своїх дітей, яких я навчаю", — розповідає вчителька початкових класів.

Голова Івано-Франківської громади Руслан Марцінків у коментарі Суспільному повідомив, що мільйон гривень на інфраструктуру для Вовчинецької гімназії виділять з міського бюджету, який вдалося перевиконати. Також мер каже, що міськвиконком оголосив конкурс для того, аби якомога більше навчальних закладів не зачинялися на час карантину через низький показник вакцинації педагогів.

"Я вважаю, що сьогодні час онлайн-освіти минув. Треба робити все, щоб наші діти навчалися у звичному режимі. Тому що, яким би не було онлайн-навчання, воно не замінить спілкування, не замінить оцього контакту. Нам важливо не потрапити у карантин, адже це — великі втрати для міського бюджету. Ми будемо докладати максимум зусиль, щоби Франківськ і Франківщина не потрапили в червону зону", — каже Марцінків.

За його словами, у громаді, окрім Вовчинецької гімназії, ще п’ять навчальних закладів мають 95% вакцинованих працівників.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!