На Закарпатті затримали чотирьох порушників кордону, серед них - прикарпатець (ВІДЕО)


У Берегівському районі Закарпатської області оперативники Чопського загону затримали двох місцевих жителів, які організували схему незаконного переправлення чоловіків призовного віку через державний кордон, та їх «клієнтів».

Організатора правопорушення, його пособника та чотирьох громадян України затримали за кілометр від держрубежу на околиці населеного пункту Холмовець. Туди вони прибули з м. Мукачево, де кілька днів очікували на переправлення. Затримані виявилися жителями Закарпатської, Івано-Франківської та Херсонської областей. Про це повідомляє Західне регіональне управління Держприкордонслужби України.

Правоохоронці встановили, усі вони вийшли на переправників через знайомих. За вказівками організатора, чоловіки прибули на Закарпаття, тут вичікували на слушний момент, а потім їх автотранспортом доставили у точку, звідки вони мали йти пішки в Угорщину.

Після затримання правоохоронці на місці події встановленим порядком вилучили автомобіль «Audi», яким правопорушників доставили до кордону, та мобільні телефони фігурантів кримінального провадження.

Організатора та провідника затримали в порядку ст.208 КПК України. Обом уже оголошено підозру про вчинення кримінального правопорушення, відповідальність за яке передбачена ч.2 ст.332 ККУ «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України».

Чоловіків, що намагалися незаконно дістатися Угорщини, буде притягнуто до адміністративної відповідальності за спробу незаконного перетинання державного кордону України. Тривають слідчі дії.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!