Національний балет Грузії “Сухішвілі” виступить в Івано-Франківську


У рамках свого туру Україною, який триває з 30 січня по 10 березня, національний балет Грузії виступить в Івано-Франківську.

24 лютого о 19.00 у приміщенні Івано-Франківського академічного обласного музично-драматичного театру відбудеться концерт Національного балету Грузії „Сухішвілі”.

Національний балет Грузії «Сухішвілі» був заснований в 1945 році Іліко Сухішвілі та Ніно Рамішвілі. Це був перший професійний ансамбль у Грузії, на прикладі якого створювалися всі наступні. Завдяки старанням родини Сухішвілі мистецтво національного танцю Грузії стало активно розвиватися і завойовувати популярність. Іліко та Ніно зробили свою мрію реальністю : грузинська культура танцю отримала світове визнання, а молоді люди стали партнерами не тільки на сцені, але і в житті, йдеться на офіційному сайті балету sukhishvili.net, пишуть Вікна. 

На самому початку балет складався всього з 35 танцюристів. Пізніше були гастролі по Росії, перше визнання в Москві і перший виїзд закордон у 1948 році, ще в епоху Сталіна. Тоді ансамбль вперше побував на гастролях в Європі, а після в Австралії і в Америці, де  виступи «Сухішвілі» були визнані «кращим шоу на Бродвеї».

«Сухішвілі  став першим ансамблем народного танцю, який виступив на сцені La Scala в Мілані — це сталося ще в 1967 році. Завіса піднімалася 14 разів — рекорд знаменитого тенора Енріке Карузо (11 разів) був перевершений.

В Англії під час проведення світового чемпіонату з футболу трупа зробила безпрецедентну конкуренцію цьому виду спорту, коли фанатами були заповнені концертні зали. Королева Великобританії , захоплена виступом , особисто вручила золоту медаль Іліко Сухішвілі .

В Індії, сцена, зведена під відкритим небом, не витримала, і тоді добровольці з числа глядачів до кінця виступу тримали її на плечах.